Innan du börjar

För att kunna börja simma med oss behöver du kunna simma 100-200 m crawl utan problem. I övrigt har vi inga förkunskapskrav.  

Du har möjlighet att komma och provträna med oss tre gånger innan du betalar medlemskap. Under dessa träningstillfällen kommer vi (framför allt våra tränare) också att undersöka om du har de förkunskapskrav som krävs för att ha kul på våra träningar.

Hör av dig till oss på e-post info@stockholmdolphins.se och säg när du vill komma och provträna, så ser vi till att någon möter dig så att du får komma in på Eriksdalsbadet.

Vad behöver jag köpa? 

I början räcker det med att du har simkläder och simglasögon. Efter ett tag, när du vet att du vill fortsätta, så kommer du att behöva köpa fenor och paddlar, vilket vi ofta använder på våra träningar. Du kan få tips om vad du ska köpa av tränare eller annan medlem.  

När tränar ni?

Under terminerna tränar vi på tisdagar och torsdagar (21.00-22.00). Då har vi bokade banor i 50 m-bassängen och på söndagar (16.30-18) simmar vi i 25-metersbassängen. Alla ordinarie träningstillfällen är på Eriksdalsbadet. På tisdagar har vi vanligtvis våra tränare på plats. På sommaren är tiderna annorlunda. Alla våra pass finns i vår träningskalender (i menyn).

Medlems­avgift

Årsavgiften för medlemskap är 500 kr. Alla som simmar med oss måste vara medlemmar i klubben, men du kan också vara medlem i klubben utan att simma.  

Terminsavgift för simning  

Vårterminen kostar 950 kr  

Höstterminen kostar 950 kr  

Sommaren kostar olika varje år, 2023 är avgiften 750 kr.

Måste jag vara hbtqi-person själv?  

Nej, vi välkomnar alla, även om de flesta simmare är det.  

Hur funkar det med omklädningsrum?  

Vi byter om i omklädningsrummen för bokade grupper. Tyvärr är omklädningsrummen könade, men du byter såklart om där du känner dig mest bekväm. Vi alla hjälps åt att göra det tryggt för varandra, men vi är inte det enda laget i omklädningsrummen samtidigt. På Eriksdalsbadet finns ett flex-omklädningsrum, men det är ett som man måste fråga efter nyckel till.